Ingång från din hem soffa

Välkommen till Digimuseet. Du kan gå in i Finlands första helt digitala museum var du vill och när du vill. Besök utställningar eller delta i turer - ensam eller tillsammans. Vi är alltid öppna.

Hur bokar du en guidad tur?

  • Välj önskad guidad tur och dess tid.

  • Köp en biljett till den runda du vill ha från biljettbutiken.

  • Aktivera inträdet från din e-postlänk när som helst

Se alla guidade turer

Besök museet. Nu.

Guidade turer

Snart öppnar vi vår specialutställning för allmänheten. Då kan vem som helst köpa en biljett för en guidad tur. Innan dess vill vi prioritera denna tjänst för skolbarn och vårdhem vars vardag testas och tillgång till kultur är omöjlig. För tillfället görs bokning genom att fylla i ett formulär.

Bjud in en vän till museet

I juni bjuder vi dig och dina vänner att träffas på Digitalmuseet. Vi öppnar sedan möjligheten att boka en turné för två. Tillbringa ett roligt ögonblick tillsammans i en guidad utställning.

Kolla in tjänsterna hos Digimuseo

Vanliga frågor

Det ska vara lätt att besöka det digitala museet. Här finns de vanligaste frågorna om utställningarna och det digitala museets tjänster. De kan hjälpa dig att göra ett lyckat besök!

  • Ett besök på det digitala museet sker på samma sätt som vilket museibesök som helst. På utställningar som tagits fram med AR-teknik börjar rundvandringen alltid till vänster och fortsätter medsols. Du kan röra dig i utställningen genom att klicka på golvet, svepa på skärmen eller använda datormusen. När du flyttar telefonen/surfplattan öppnas utställningen alltid i riktning mot din rörelse. Det finns många sätt att röra sig i 360°-utställningar. Du kan välja ett innehåll som intresserar dig på menyn, röra dig med pilknapparna, förflytta dig genom att svepa på skärmen eller välja ett rum på kartan över museet. I utställningarna finns många olika slag text-, ljud-, video- och musikinnehåll. Var nyfiken och pröva!
  • Utställningarna stödjer de vanligaste webbläsarna och operativsystemen. Om du råkar ut för problem lönar det sig att kontrollera att du använder den senaste versionen av din webbläsare. Om du fortfarande har problem kan du prova en annan webbläsare. Om utställningen inte fungerar eller går framåt långsamt är det en bra idé att rensa webbläsarens cacheminne. Den bästa upplevelsen får du med en snabb nätverksanslutning.
  • Efter att du bokat en guidad visning i utställningskalendern och din betalning har bekräftats får du en kalenderbokning till din e-postadress, en länk till den utställning på det digitala museet som du valt och en fyrsiffrig inträdeskod. När den guidade visningen börjar, aktivera länken och mata in den fyrsiffriga inträdeskoden. Välj om du vill ha kameran och mikrofonen påslagna och anslut dig till det virtuella rummet. Vänta tills guiden och de övriga deltagarna kommer till platsen och visningen börjar.
  • Efter att du i utställningskalendern bokat ett utställningsbesök tillsammans med en vän på en tid som passar dig och din vän får du en kalenderbokning till din e-postadress, en länk till den utställning på det digitala museet som du valt och en fyrsiffrig inträdeskod. När den guidade visningen börjar, aktivera länken och mata in den fyrsiffriga inträdeskoden. Välj om du vill ha kameran och mikrofonen påslagna och anslut dig till det virtuella rummet. Rundvandringen börjar automatiskt och du navigerar i utställningen tillsammans med din vän i enlighet med instruktionerna. När du går på museet med en vän finns det ingen guide på plats.
  • Du deltar från en plats som du väljer själv, och du använder dator, pekdator eller telefon. Klädkoden är fri. Om du vill, kan du ha kameran frånslagen, men det är trevligare att umgås med guiden och gruppen om du har kameran på. Det viktigaste punkten i den digitala etiketten är att ta hänsyn till andra deltagare, sätta mikrofonen i "mute mode" när du inte talar, och att ha tålamod, eftersom alla inte är lika skickliga som användare av digitala tjänster, och vem som helst kan plötsligt råka ut för att förbindelsen avbryts. Det är också artigt att hälsa på guiden och presentera sig/säga sitt namn när man ställer frågor till guiden.
  • Välkommen! Ta kontakt med info@digimuseo.fi så berättar vi mera.

Republikens presidents och fru Jenni Haukios hälsning

”Vi önskar Digimuseo.fi samt producenterna av de första digitala utställningarna, Apoteksmuseet, lantbruksmuseet Sarka och Helinä Rautavaaramuseet, all framgång. Besökarna i det digitala museet önskar vi upplevelserika stunder bland kulturutbudet.”

Läs hela hälsningen