Bild: Finlands Nationalgalleri / Arno de la Chapelle

Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum

360˚ virtuell utställning
Suomi, English, Svenska

Utställningen föreställer konstsamlarnas hem där du kan känna atmosfären av ett lyxigt borgerligt hem från tidigt 1900-tal. Paul och Fanny Sinebrychoffs representationshem speglar deras passion för konst. 

Info om utställningen

Fanny Sinebrychoff donerade konstsamlingen till Finska staten år 1921. Pauls och Fannys önskan var att konstskatterna skulle vara tillgängliga för alla.  

 Paul och Fanny Sinebrychoffs hemmuseum öppnades i sin nuvarande form som ett interiörmuseum 2002. Utgångspunkten för restaureringen av rummen mot Bulevarden var önskan att återställa atmosfären och det övergripande utseendet på byggnaden, som hade varit förlorade under kriget och under de efterföljande reparationerna. Fotografier som Signe Brander tog under ett besök i Sinebrychoffs på 1910-talet studerades noggrant och användes som modell för förverkligandet. 

Museo
Sinebrychoffin taidemuseo
Tema
Taide

Guidade virtuella turer

Det finns inga guidade turer på denna plats.

Så här besöker du Digimuseo.fi

  1. Besök ensam, helt gratis

    Alla utställningar kan besökas gratis. Du kan njuta av utställningarna när som helst, var som helst.

  2. Upplevelser tillsammans

    Du kan även boka en guidad tur för dig eller din grupp och uppleva utställningen tillsammans med en guide.

  3. Varje utställning är unik

    I Digimuseo.fi hittar du utställningar från olika museer runt om i Finland. Alla utställningar kan besökas gratis, till vissa kan du köpa ett mer omfattande inträde eller boka en guidad tur.