Poliisimuseosta kuvaa
Kuva: Jarkko Järvinen, Poliisimuseo

Poliisimuseon virtuaalinäyttely

360° virtuaalinäyttely
Suomi, English, Svenska

Miten poliisin työ on muuttunut vuosikymmenten aikana? Mitä teki kyytirättäri, entä huoltopoliisi? Milloin Suomen ensimmäiset nettipoliisit aloittivat työnsä? Poliisimuseon Poliisi paikalla! -perusnäyttely vastaa näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin tarinoihin ja esineisiin!

Voit myös ottaa kaveriksi kierrokselle kuuluisan 1600-luvun noidan Antti Lieroisen ja lähteä aikamatkalle ihmettelemään järjestyksenpidossa tapahtuneita muutoksia.

Tietoa näyttelystä

Poliisi paikalla! -perusnäyttelyssä kerromme niin noitavainoista, henkirikoksista, valtionpetoksista kuin nykypäivän kyberrikollisuudestakin. Käräjäkivillä mestauskirveen vieressä voit kuunnella selostusta entisajan ankarista oikeuskäytännöistä ja järjestyksenpidosta. Pääset kulkemaan pitkin katuja ja kujia, joiden varsilla poliisin arjen työ tapahtuu. Esillä on eri aikakausien "rikollista maisemaa": rikoksia, onnettomuuksia ja poliisin asiakkaiden elämän nurjaa puolta.

Tärkeä näkökulma näyttelyssä on poliisin ja kansalaisten suhteen muutos: millaisena poliisi on nähty ja millainen on ollut poliisin rooli eri aikoina. Esimerkiksi vielä Suomen itsenäisyyden alussa konstaapelit kävelivät tiukan näköisinä kadulla ja valvoivat järjestystä. Turha jutustelu kansalaisille ja hymyileminen eivät sopineet konstaapelin käytökseen.

Perusnäyttelyssä esittelemme myös esineistöä Rikosmuseosta, jonka päänäyttely sijaitsee Vantaalla Keskusrikospoliisin tiloissa. Rikosmuseo ei ole turvallisuus- ja tietosuojasyistä avoinna suurelle yleisölle, mutta Poliisimuseossa pääsee tutustumaan moniin Rikosmuseon kiinnostaviin esineisiin ja niihin liittyviin tarinoihin.

Museo
Poliisimuseo
Teema
Historia

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa