Poliisimuseo

Poliisimuseo on kaikille avoin ja ilmainen museo Tampereella. Esittelemme Suomen poliisin historiaa ja toimintaa keskiajalta nykypäivään asti.

Meillä on nähtävää ja elämyksiä kaikenikäisille. Tervetuloa tutustumaan näyttelyihimme, kokeilemaan virtuaalisia pelejämme ja vierailemaan lasten osastollamme Pokelassa.

Toimimme Tampereen Hervannassa Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä. Oppilaitoksen kampus on muuten suljettu alue, mutta museoon on vapaa pääsy. Näkyvin osa toimintaamme ovat näyttelymme, joihin kuka tahansa pääsee tutustumaan.

Lisäksi työhömme kuuluu paljon sellaista, joka ei välttämättä näy museovieraalle. Tutkijamme esimerkiksi opettavat poliisiopiskelijoita ja kertovat heille poliisin historiasta ja sen kytkennöistä nykyiseen poliisitoimintaan. Koordinoimme koko poliisin historia- ja perinnetoimintaa: järjestämme muun muassa tapaamisia poliisilaitosten museoyhdyshenkilöille.

Tallennamme poliisin historiaan liittyviä esineitä, kuvia, filmejä ja muita aineistoja. Kaikki kokoelmiimme kuuluva aineisto ei ole esillä näyttelyissä.

Digimuseossa on mahdollisuus kokea Poliisimuseo virtuaalisesti!