Mikä digimuseo

Palvelu

Digimuseo.fi on palvelu, jonka kautta voit nauttia museoiden sisällöistä missä ja milloin vain.

Tarkoituksena on tuoda museoiden sisällöt kuluttajien saataville uudella ja innostavalla tavalla digitaalisessa toimintaympäristössä. Haluamme olla helppokäyttöinen ja ensisijainen alusta kuluttajille ja museoille.

Digimuseo.fi kehittää ja edistää museotoimintaa, museoiden yhteistyötä ja kulttuuriperinnön digitaalista tallentamista ja saatavuutta. Se tuo museopalvelut kuluttajien käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta sekä tarjoaa museoille teknologian ja siihen liittyvät palvelut menestykselliseen toimintaan digitaalisessa toimintaympäristössä.

Digimuseo.fi:n pilottiversio avautui yleisölle 18.5.2020, jolloin julkistettiin ensimmäiset palvelut: erikoisnäyttelyt, perusnäyttelyt, opastetut kierrokset, ystävän kanssa museossa, luennot & avoimet keskustelutilaisuudet, retki kulttuuriympäristössäni, tietopalvelut ja museopedagogiikka.

Digimuseo.fi:stä löydät Vuoden Museo 2020 finalistien Apteekkimuseon & Qwenselin talon, Helinä Rautavaaran museon ja Suomen maatalousmuseo Saran tuottamat näyttelyt. Sokerina pohjalla näyttelyvalikoimassa ovat John Nurmisen Säätiön kokoelman helmet.

Palvelun avaamisen nopealla aikataululla mahdollistivat sitoutuneet yhteistyökumppanit Arilyn, Buena, Cisco, Giosg, Insite Finland ja Preacom. Kiitämme heitä lämpimästi yhteistyöstä!

Museon ylläpidosta vastaa yhteiskunnallinen yritys Yhteinen Perintö Oy, jonka omistajina ovat FMA Creations Oy ja John Nurmisen Säätiö.

Lue lisää meistä

Ohjeet palvelun käyttöön

Voit tutustua museoiden erikoisnäyttelyihin joko yksin tai kaverin kanssa, tai ostaa museo-oppaan pitämän virtuaalisen opastuksen haluamaasi näyttelyyn.

  1. Valitse erikoisnäyttelyistä se, mihin haluat tutustua.
  2. Käynnistä näyttely kuvakkeesta.
  3. Tutustu näyttelyn navigointiohjeisiin ja nauti tarjonnasta. Huomaathan, että kaikissa näyttelyissä on ääni-, teksti- ja videosisältöjä. Voit myös vaihtaa opastuskielen näyttelyn aikana. Tarvittaessa löydät tarkempia ohjeita näyttelyissä vierailemiseen etusivun Usein Kysyttyä -osiosta.
  4. Näyttelyn loputtua voit antaa meille palautetta, niin osaamme kehittää palveluamme jatkossa entistä paremmaksi!
  5. Kiitos vierailusta!
  1. Valitse näyttelykalenterista ryhmällesi mieluinen erikoisnäyttely ja sopiva ajankohta, varaa ja maksa opastus.
  2. Saat sähköpostiisi kalenterikutsun, linkin näyttelytietoihin sekä ohjeet kierrokselle liittymiseen. Muista myös jakaa opastuksen linkki muille ryhmäsi jäsenille!
  3. Kun näyttelyn ajankohta koittaa, aktivoi linkki klikkaamalla sitä sähköpostistasi, ja odota että opas ja muut näyttelyvieraat saapuvat paikalle.
  4. Opas ohjeistaa näyttelyn etenemisestä. Kysymyksiä voi esittää näyttelyn aikana tekstimuodossa tai rohkeasti kysymällä. Nauti elämyksestä!
  5. Voit jälleen kierroksen päättymisen jälkeen antaa palautetta kierroksen onnistumisesta – otamme kaikki ajatukset mielellämme vastaan!
  6. Kiitos vierailusta!
  1. Valitse näyttelykalenterista sinulle ja ystävällesi mieluinen erikoisnäyttely ja sopiva ajankohta, varaa ja maksa opastus.
  2. Saat sähköpostiisi kalenterikutsun, linkin näyttelyyn ja salasanan. Muistathan jakaa tiedot ystäväsi kanssa! Käsitelkää salasanaa huolella, jos ette halua yllätysvieraita kierroksellenne 😊
  3. Kun näyttelyn ajankohta koittaa, aktivoi linkki, syötä salasana ja toimi näyttelyn ohjeiden mukaan.
  4. Toivota ystäväsi tervetulleeksi - lähtekää yhdessä kierrokselle ja nauttikaa elämyksestä. Museo on vain teidän käytössänne seuraavan tunnin ajan!
  5. Kiitos vierailusta!
Katso kaikki palvelumme