Mikä digimuseo

Palvelu

Digimuseo.fi on palvelu, jonka kautta voit nauttia museoiden sisällöistä missä ja milloin vaan.

Tarkoituksena on tuoda museoiden sisällöt kuluttajien saataville uudella ja innostavalla tavalla digitaalisessa toimintaympäristössä. Haluamme olla helppokäyttöinen ja ensisijainen alusta kuluttajille ja museoille.

Digimuseo.fi kehittää ja edistää museotoimintaa, museoiden yhteistyötä ja kulttuuriperinnön digitaalista tallentamista ja saatavuutta. Se tuo museopalvelut ajasta ja paikasta riippumattomasti kuluttajien käyttöön sekä tarjoaa museoille teknologian ja siihen liittyvät palvelut menestykselliseen toimintaan digitaalisessa toimintaympäristössä.

Digimuseo.fi:n pilottiversio avautui yleisölle 18.5.2020, jolloin julkistettiin ensimmäiset palvelut: erikoisnäyttelyt, perusnäyttelyt, opastetut näyttelyt, ystävän kanssa museossa, luennot & avoimet keskustelutilaisuudet, retki kulttuuriympäristössäni, tietopalvelut ja museopedagogiikka.

Digimuseo.fi:stä löydät Vuoden Museo 2020 finalistien Apteekkimuseo Qwenselin talon, Helinä Rautavaaran museo ja Suomen maatalousmuseo Saran tuottamat näyttelyt, sekä sokerina pohjalla John Nurmisen Säätiön kokoelman helmet.

Palvelun avaamisen nopealla aikataululla mahdollistivat sitoutuneet yhteistyökumppanit Arilyn, Buena, Cisco, Giosg, Insite Finland ja Preacom. Kiitämme heitä lämpimästi yhteistyöstä!

Museon ylläpidosta vastaa yhteiskunnallinen yritys Yhteinen Perintö Oy, jonka omistajina ovat FMA Creations Oy ja John Nurmisen Säätiö.

Lue lisää meistä

Ohjeet palvelun käyttöön

Voit valita omatoimisen tutustumisen museoiden erikoisnäyttelyihin yksin tai kaverin kanssa tai ostaa opastetun kierroksen museo-oppaan kanssa virtuaalisesti.

  1. Valitse erikoisnäyttelyistä se mihin haluat tutustua.
  2. Käynnistä näyttely painikkeesta.
  3. Tutustu näyttelyn navigointiohjeisiin ja nauti tarjonnasta. Huomaathan, että kaikissa näyttelyissä on ääni-, teksti- ja videosisältöjä. Voit myös vaihtaa opastuskielen näyttelyn aikana.
  4. Näyttelyn loputtua voit antaa meille arvokasta palautetta, kuinka kehitämme elämyksiä jatkossa.
  5. Kiitos vierailusta!
  1. Valitse näyttelykalenterista sinulle mieluinen erikoisnäyttely ja sopiva ajankohta, varaa ja maksa opastus.
  2. Saat sähköpostiisi kalenterikutsun, näyttelytiedot linkin ja salasanan. Säilytä nämä huolella!
  3. Kun näyttelyn ajankohta koittaa, aktivoi linkki klikkaamalla sitä sähköpostistasi, syötä salasana ja odota että opas ja muut näyttelyvieraat saapuvat paikalle.
  4. Opas toivottaa tervetulleeksi ja ohjeistaa näyttelyn etenemisestä. Kysymyksiä voi esittää näyttelyn aikana tekstimuodossa tai rohkeasti kysymällä. Nauti elämyksestä!
  5. Kiitos vierailusta!
  1. Valitse näyttelykalenterista sinulle ja ystävällesi mieluinen erikoisnäyttely ja sopiva ajankohta, varaa ja maksa opastus.
  2. Saat sähköpostiisi kalenterikutsun, näyttelytiedot linkin ja salasanan. Säilytä nämä huolella ja jaa tiedot ystäväsi kanssa! Käsittele salasanaa huolella, jos et halua yllätysvieraita kierroksellesi 😊
  3. Kun näyttelyn ajankohta koittaa, aktivoi linkki, syötä salasana ja toimi näyttelyn ohjeiden mukaan.
  4. Toivota ystäväsi tervetulleeksi - lähtekää yhdessä kierrokselle ja nauttikaa elämyksestä. Museo on vain teidän käytössänne seuraavan tunnin ajan!
  5. Kiitos vierailusta!
Katso kaikki palvelumme