Kuva: Ilkka Lastumäki

John Nurmisen Säätiö: Nautiluksesta Arandaan

3D virtuaalinäyttely
Suomi

John Nurmisen Säätiön Nautiluksesta Arandaan -näyttely on kuvaus suomalaisen merentutkimuksen pitkästä ja vaiherikkaasta kehityskaaresta. Näyttely perustuu samannimiseen kirjaan, jonka kirjoittajina on laaja joukko merentutkimuksen asiantuntijoita. Virtuaalinen näyttely on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kurkistaa merentutkimuksen kiehtovaan maailmaan ja ymmärtää tutkimustyön merkitystä merten suojelutyölle.

Tietoa näyttelystä

Näyttely koostuu runsaasta kuva- ja videomateriaalista 1900-luvun alkuvuosikymmenistä nykyhetkeen saakka. Suomalaisen merentutkimuksen ikoninen tutkimusalus Aranda on keskeisesti esillä näyttelyssä. Näyttely valottaa merentutkimusta tutkijoiden silmin: tutkijan arkeen mahtuu niin pohjanäytteiden ottamista myrskyssä keinuvan laivan kannella, silakkatroolin nostamista Saaristomerellä kuin lumoutumista massiivisten jäävuorten edessä.

Museo
John Nurmisen Säätiö
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa