Rädda boken!

Webbutställning

Utställningen Rädda boken! som ordnas av Finlands bokmuseum Pukstaavi presenterar betydelsen av boken och läsning samt deras roll i människors liv idag. I utställningen ingår också ett rymningsspel!

Info om utställningen

I utställningen, som är riktad i synnerhet till barn och unga, kan man bekanta sig med aktuella fenomen i bokkulturen samt de förändringar boken varit med om i en värld som genomgår digitalisering. Besökaren uppmanas att fundera på bland annat bokens betydelse och inspireras att hålla bokkulturen vid liv även i fortsättningen.

Det spännande rymningsspelet som ingår i utställningen väcker läsintresset och erbjuder lästips. Kan du rädda böckerna?

Utställningen har beviljats Museiverkets understöd för innovativa museiprojekt. Webbutbildningen och det digitala spelet har planerats i samarbete med Finlands bokmuseum Pukstaavi, Finlands bokinstitut, Österbottens barnkulturnätverk Bark samt den grundläggande utbildningen i Sastamala och Karleby.

Utställningsgrafiken har gjorts av Markku Yli-Erkkilä.              

Museo
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Tema
Special

Guidade virtuella turer

Det finns inga guidade turer på denna plats.

Så här besöker du Digimuseo.fi

  1. Besök ensam

    Du kan njuta av utställningarna när som helst, var som helst.

  2. Upplevelser tillsammans

    Du kan även boka en guidad tur för dig eller din grupp och uppleva utställningen tillsammans med en guide.

  3. Varje utställning är unik

    I Digimuseo.fi hittar du utställningar från olika museer runt om i Finland. Alla utställningar kan besökas gratis, till vissa kan du köpa ett mer omfattande inträde eller boka en guidad tur.