Pelastetaan kirja!

Verkkonäyttely

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Pelastetaan kirja! -näyttely esittelee kirjan ja lukemisen merkitystä sekä roolia nykypäivän ihmisten elämässä. Näyttely sisältää myös pakopelin!

Tietoa näyttelystä

Erityisesti lapsille ja nuorille suunnatussa näyttelyssä voi tutustua kirjakulttuurin nykyilmiöihin sekä kirjan kokemiin muutoksiin digitalisoituvassa maailmassa. Vierailijaa herätellään pohtimaan muun muassa kirjan merkitystä sekä inspiroidaan pitämään kirjakulttuuri jatkossakin elävänä.

Näyttelyn sisään rakennettu jännittävä pakopeli herättelee lukuinnostusta ja tarjoaa lukuvinkkejä. Onnistutko pelastamaan kirjat?

Näyttelyn toteutukseen on myönnetty Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustus. Verkkonäyttely ja digitaalinen peli on suunniteltu yhteistyössä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin, Suomen Kirjainstituutin, Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Barkin sekä Sastamalan ja Kokkolan perusopetuksen kanssa

Museo
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa