Hugo Simbergs värld

3D virtuel utställning

Dyk djupare in i Hugo Simbergs (1873-1917) fantasifulla värld. Simbergs känsliga gouachemålningar vaknar till liv i envirtuell miljö och erbjuder en unik upplevelse där allt är samma gång främmande och bekant. Utställningen är finskaoch engelska. Utställningen finns också tillgänglig på Oculus Meta Quest i App Lab.

Den bästa upplevelsen får du om du tittar på utställningen med en dator eller tv-skärm.

Info om utställningen

 

Hugo Simberg är en av den finska symbolismens mest betydande konstnärer. Myter, sagor och fantasi gav Simberg ett nytt konstnärligt språk. Språket gjorde det möjligt att uttrycka svåra och komplexa idéer eller känslor. Innebörden i hans verk, som ibland är naivistiska i sin stil, kan inte reduceras till en enda tolkning utan omfattar alltid flera lager och nivåer som samverkar.  

Denna unika virtualutställning presenterar Simbergs ljuskänsliga, pappersbaserade gouachemålningar, som är föremål för flera begränsningar när de visas på en traditionell utställning. Verken skapades i slutet av 1890-talet under Simbergs tidiga karriär som konstnär, då han vistades i Ruovesi med Akseli Gallen-Kallela som lärare och reste till London, Paris och Italien. Utställningen är kuraterad av Marja Lahelma, PhD. Produktionsbolaget Donkey Hotel Oy och animationsstudion Talking Animals har varit partners i förverkligandet av utställningen.

Utställningen är ett viktigt steg för Finlands Nationalgalleri att experimentera med nya sätt att presentera verk ur samlingen för allmänheten i framtiden. I en virtuell miljö kan detaljerna i småskaliga originalverk betraktas i stor storlek och utan flera av de begränsningar som finns i den fysiska världen. Med andra ord är det möjligt att skapa en upplevelserik plats för utställningen som bygger på Simbergs fantasivärld. Hugo Simbergs värld är en förtrollande resa som sveper med dig. 

Museo
Kansallisgallerian kokoelmat
Tema

Guidade virtuella turer

Det finns inga guidade turer på denna plats.

Så här besöker du Digimuseo.fi

  1. Besök ensam

    Du kan njuta av utställningarna när som helst, var som helst.

  2. Upplevelser tillsammans

    Du kan även boka en guidad tur för dig eller din grupp och uppleva utställningen tillsammans med en guide.

  3. Varje utställning är unik

    I Digimuseo.fi hittar du utställningar från olika museer runt om i Finland. Alla utställningar kan besökas gratis, till vissa kan du köpa ett mer omfattande inträde eller boka en guidad tur.