Hugo Simbergin maailma

3D virtuaalinäyttely

Sukella syvemmälle Hugo Simbergin (1873 –1917) mielikuvitusmaailmaan. Simbergin herkät guassimaalaukset herääväthenkiin virtuaalisessa ympäristössä tarjoten ainutlaatuisen kokemuksen, jossa kaikki on yhtä aikaa kummallista ja samalla tuttua. Näyttely on ladattavissa myös Oculus Meta Quest -laseille App Labissa.

Parhaan kokemuksen saat tutustumalla näyttelyyn tietokoneen tai television näytöllä. Sisäänpääsysi on voimassa 14 päivää, ja klikattuasi sen kautta itsesi sisään ensimmäisen kerran, se on voimassa 24h. Tämän jälkeen sisäänpääsy ei enää toimi, joten älä aktivoi sitä ennen kuin tiedät, että ehdit rauhassa tutustua näyttelyyn.

Tietoa näyttelystä

 

Hugo Simberg on suomalaisen symbolismin tärkeimpiä taiteilijoita. Myytit, sadut ja mielikuvitus antoivat Simbergille uudenlaisen taiteen kielen. Sillä oli mahdollista ilmaista vaikeita ja monimutkaisia ajatuksia tai tunteita. Tyyliltään paikoin naivististen teosten merkitykset eivät tyhjene yhteen tulkintaan, vaan niissä on aina läsnä useita toisiinsa limittyviä kerroksia ja tasoja. 

Ainutlaatuinen virtuaalinäyttely esittelee Simbergin valonarkoja, paperipohjaisia guassimaalauksia, joiden esillä pitämiseen perinteisessä näyttelyssä liittyy paljon rajoituksia. Teokset ovat syntyneet 1890-luvun lopulla Simbergin taiteilijatien alkuvaiheessa, jolloin hän oleskeli Ruovedellä Akseli Gallen-Kallelan opissa sekä matkusti Lontooseen, Pariisiin ja Italiaan. Näyttelyn on kuratoinut FT Marja Lahelma. Toteutuskumppaneina ovat toimineet tuotantoyhtiö Donkey Hotel Oy ja animointistudio Talking Animals. 

Näyttely on Kansallisgallerialle tärkeä askel kokeilla, miten kokoelmateoksia voidaan tulevaisuudessa esittää yleisölle uusin tavoin. Pienikokoisten alkuperäisteosten yksityiskohtia on virtuaalisessa ympäristössä mahdollista tarkastella suuressa koossa ja ilman monia fyysisen maailman rajoituksia. Toisin sanoen on mahdollista tarjota näyttelylle elämyksellinen tila, joka ammentaa Simbergin mielikuvitusmaailmasta. Hugo Simbergin maailma -virtuaalinäyttely on lumoava matka, joka vie sinut mukanaan.  

Museo
Kansallisgallerian kokoelmat
Teema
Taide

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa