Kansallisgallerian kokoelmat

Kansallisgalleria on suomalaisen taiteen koti, ja sen tehtävänä on edistää kulttuuriperintöä ja taiteellista sivistystä. Meillä on ilo ja kunnia hallinnoida Suomen kansallista taidekokoelmaa ja siihen liittyvää arkistoa, sekä ylläpitää kolmea maamme tunnetuinta museota. Tule tutustumaan taideaarteisiin Ateneumin taidemuseoon, Nykytaiteen museo Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon tai löydä aivan uusi tapa kokea taidetta verkossa, silloin kun sinulle sopii.

Kuva: Ville Malja
Kuva: Ville Malja

Kansallisgallerian kokoelmat sisältää yli 60 000 taideteosta: maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia, installaatioita, elokuvia sekä arvokkaita dokumentteja, kuten taiteilijakirjeitä ja äänitteitä.

Nämä teokset eivät ole pelkästään piilossa varastoissa vaan elävät osana museoiden päivittäistä työtä. Kansallisgallerian kokoelmaa nähdään myös valtion merkittävimmissä rakennuksissa, tarjoten ainutlaatuisia taide-elämyksiä kaikille taiteen ystäville. Valtion taideteostoimikunnan kokoelma taas avautuu yleisölle valtion hallinnoimissa kiinteistöissä ympäri Suomea ja maailmaa.

Tulevaisuus on myös digitaalinen, ja siksi olemme käynnistäneet Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman (2022-2024), joka tuo kokoelman taideteoksia myös verkkoympäristöön. Näin voit kokea taiteen lumon, milloin ja missä tahansa. Liity mukaan virtuaaliselle taidekierrokselle ja sukella syvälle taiteen maailmaan!