Mies makaa sohvalla, joka on taidenäyttelyssä
Kuva: Digimuseo

Ateneum: Suomen taiteen tarina

360° virtuaalinäyttely

Suomen taiteen tarina esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Näyttely johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1950-luvulle asti. Esiin nousee uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan.

Tietoa näyttelystä

Näyttelyssä suomalaisen taiteen tarina kytketään taiteen kansainväliseen kehitykseen ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Esillä ovat rinta rinnan kokoelmamme kotimaiset ja kansainväliset mestariteokset kuten Le Corbusierin Kaksi naista(1939), Eero Järnefeltin Kaski (1893), Edvard Munchin Kylpeviä miehiä (1907–08) ja Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903). Näyttely oli esillä Ateneumin taidemuseossa vuosina 2016–2022. Ripustus vaihteli hieman vuosien varrella, nyt nähtävä teoskokonaisuus oli viimeinen ennen näyttelyn purkamista.

Museo
Ateneumin taidemuseo
Teema
Taide

Opastetut virtuaalikierrokset

Museolla ei ole tällä hetkellä tarjolla opastettuja kierroksia.

Voit kuitenkin ottaa yhteyttä museoon ja tiedustella opastettua kierrosta haluamallesi ajankohdalle.

Ota yhteyttä

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa