
Suomen taiteen tarina
Suomen taiteen tarina esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Näyttely johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun vuodesta 1809 aina 1950-luvulle asti. Esiin nousee uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan.
Tietoa näyttelystä
Näyttelyssä suomalaisen taiteen tarina kytketään taiteen kansainväliseen kehitykseen ja yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Esillä ovat rinta rinnan kokoelmamme kotimaiset ja kansainväliset mestariteokset kuten Le Corbusierin Kaksi naista(1939), Eero Järnefeltin Kaski (1893), Edvard Munchin Kylpeviä miehiä (1907–08) ja Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903). Näyttely oli esillä Ateneumin taidemuseossa vuosina 2016–2022. Ripustus vaihteli hieman vuosien varrella, nyt nähtävä teoskokonaisuus oli viimeinen ennen näyttelyn purkamista.
Opastetut virtuaalikierrokset
Museolla ei ole tällä hetkellä tarjolla opastettuja kierroksia.
Voit kuitenkin ottaa yhteyttä museoon ja tiedustella opastettua kierrosta haluamallesi ajankohdalle.
Ota yhteyttäNäin vierailet digimuseossa
-
Osallistu kotonasi, ilmaiseksi
Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!
-
Koe yhdessä
Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.
-
Jokainen elämys on erilainen
Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi, osaan voit ostaa laajemman sisäänpäsyn tai opastetun ryhmäkierroksen.
Haluatko vierailla museossa fyysisesti?
Lue lisää museot.fi-sivulta