Douglas DC-3 -lentokone "Lokki" 3D-mallinnettuna.

Kolmosten siivillä

3D virtuaalinäyttely
Suomi, English

Douglas DC-3 on yksi tunnetuimmista ja ihailluimmista lentokonetyypeistä kautta ilmailun historian. Yhtenä maailman eniten valmistetuista konetyypeistä sillä on keskeinen merkitys lentoliikenteen sodanjälkeisessä murroksessa. Suomessa DC-3 -koneita käyttivät niin Aero (nyk. Finnair), Kar-Air kuin myös Ilmavoimat. Tunnettuudestaan huolimatta niiden monipuolisuus yllättää. Digitaalisen tekniikan avulla avaamme yleisöltä suljettuja sisätiloja ja mahdollistamme koneiden vertailun – tervetuloa tutustumaan ”kolmosten” kulta-aikaan ja moniin käyttöihin.

Tietoa näyttelystä

Virtuaalinäyttelyssä voi astua DC-3-koneen 3D-mallin sisään ja tutustua koneen sisätiloihin 360-kuvan avulla sekä siviili- että sotilasasussa. Koneiden monet käytöt paljastuvat virtuaalinäyttelyssä kerrottujen tarinoiden, videoiden ja kuva-aineiston myötä.

Näyttely on Suomen Ilmailumuseon, Suomen Ilmavoimamuseon ja Ilmailumuseoyhdistys ry:n yhteinen, ja se on saanut rahoitusta Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä.

Museo
Suomen Ilmailumuseo
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Museolla ei ole tällä hetkellä tarjolla opastettuja kierroksia.

Voit kuitenkin ottaa yhteyttä museoon ja tiedustella opastettua kierrosta haluamallesi ajankohdalle.

Ota yhteyttä

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa