Kiasma: Mehen

Verkkonäyttely

Tervetuloa digitaaliseen tuonpuoleiseen! Tuhoudutko todellisessa kuolemassa, viekö avatar paikkasi todellisuudessa vai unohdutko ikuiseen nollien ja ykkösten virtaan? Joonas Hyvösen Mehen on pelillinen taideteos, joka ammentaa muinaisen Egyptin mytologiasta.

Varaa aikaa teoksen pelaamiseen. Suosittelemme pelaamaan tietokoneella. Sisäänpääsysi on voimassa 14 päivää, ja klikattuasi sen kautta itsesi sisään ensimmäisen kerran, se on voimassa 24h. Tämän jälkeen sisäänpääsy ei enää toimi, joten älä aktivoi sitä ennen kuin tiedät, että ehdit rauhassa tutustua näyttelyyn.

Tietoa näyttelystä

 

Joonas Hyvösen (s. 1990) pelillinen verkkoteos Mehen (2024) on saanut innoituksensa muinaisesta egyptiläisestä lautapelistä, jonka tulkitaan liittyneen kuolemaan ja hautajaisiin. Pelin on ajateltu vievän pelaajan kuoleman hetkellä tuonpuoleiseen ja takaisin, symboloiden uudelleensyntymää. Pelin tarkkoja sääntöjä ei tunneta, mutta sen merkitys perustuu arkeologisiin löytöihin, kuten muinaisiin hautakuvituksiin. Hyvösen teoksessa pelaaja navigoi hylättyjen käyttäjätilien maailmassa, tehtävänään löytää reitti digitaalisen tuonpuoleisen läpi.

Mehen on toteutettu tilausteoksena Kiasman Kuin kotonaan -kokoelmanäyttelyyn, ja tulee osaksi Kansallisgallerian taidekokoelmaa. Museovieraat saavat ilmaislinkin teokseen näyttelyn aikana. Kuin kotonaan -näyttely tarkastelee kuulumista eri näkökulmista: miten ihmiset luovat yhteyttä toisiinsa ja ympäristöönsä? Toisinaan kuulumisen kokemusta leimaa kaipaus menneeseen tai taakse jätettyyn paikkaan.

Museo
Kansallisgallerian kokoelmat
Teema
Taide

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa