Jalkaväkimuseon perusnäyttely

360° virtuaalinäyttely

Jalkaväkimuseo esittelee suomalaisen jalkaväen historiaa ja perinteitä. Jalkaväki on puolustusvoimiemme pääaselaji, jonka sotilaat taistelevat välittömästi vihollista vastaan.

Tietoa näyttelystä

Jalkaväkimuseolla on näyttelykäytössään kaksi vanhaa 1880-luvun puukasarmia. Ensimmäisessä kasarmissa esitellään Jalkaväen historiaa itsenäisyyden ajalta. Tämän lisäksi tiloista löytyy Jalkaväkimuseon Ritarisali, jossa esillä ovat jalkaväen Mannerheim-ristin ritarit, jalkaväen kenraalit sekä tarkastajat. Itse näyttelyt alkavat ”Tie itsenäisyyteen” -näyttelyllä, joka käsittelee tapahtumia 1918 vuoden ympärillä, alkaen jääkäreiden matkasta Saksaan ja päättyen 1920-luvun heimosotiin.

Näyttelyt jatkavat matkaansa itsenäistymisen alkuvuosiin ja jalkaväen kehittymiseen, jonka jälkeen perusnäyttelyssä matkataan läpi Talvisodan kylmän tuiskeen. Jatkosota museossa on jaettu kolmeen eri näyttelyyn; matka alkaa kesän 1941 taisteluista, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua asemasodan kaksi ja puolivuotiseen arkeen. Tästä matka jatkuu kesään 1944 ja tulisiin Ihantalan torjuntataisteluihin. Perusnäyttelyn päättää Lapin sodasta kertova näyttely. Sotavuosien lisäksi perusnäyttelyssä voi tutusta mm. Suomen armeijan univormujen kehitykseen.

Museo
Jalkaväkimuseo
Teema
Historia

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa