Eduskuntatalon marmoriportaikko. Kuva: Anders Portman / Kuvatoimisto Kuvio / Eduskunta.

Eduskuntatalon virtuaalikierros kouluille

360° virtuaalinäyttely

Eduskuntatalo sijaitsee Etu-Töölössä, Arkadianmäelle. Talon näyttävä julkisivu katsoo Mannerheimintien yli Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin. Eduskuntatalossa kokoontuvat kansan valitsemat päättäjät.

Panoraamakuvin toteutetulla Eduskuntatalo-kierroksella voi tutustua eduskuntatyön näyttämöihin. Näet saleja, huoneita, huonekaluja, tekstiilejä, valaisimia, veistoksia ja taideteoksia.

Merkittävä osa vuonna 1931 valmistuneen Eduskuntatalon taiteesta liittyy kiinteästi rakennuksen arkkitehtuuriin. Kuvanveistäjät Gunnar Finne, Johannes Haapasalo ja Carl Wilhelms tekivät tiivistä yhteistyötä.

Materiaalit kouluille

​Eduskunta tukee koulujen ja oppilaitosten demokratiakasvatusta sekä yhteiskuntaopin ja historian opetusta tarjoamalla materiaaleja oppitunneille ja opetuksen suunnitteluun.

Hyödynnä esitteitä, tietopaketteja ja videoita eduskunnan toiminnasta. Tutustu myös muihin eduskunnan tuottamiin aineistoihin.

https://www.eduskunta.fi/oppimateriaalit (Linkki avautuu uuteen välilehteen)

Museo
Eduskuntatalo
Luokka-aste
Kaikki luokka-asteet
Oppiaine
Kuvataide Historia ja yhteiskuntaoppi

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa