Puheenvuoro

Heikki Aittala Digimuseon vahvuuteen

Heikki Aittala on aloittanut 1.8.2021 työt kehittämisasiantuntijana Digimuseossa.

Heikki (kuvassa vasemmalla) on valmistunut Lapin yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan matkailututkimus. Lisäksi hän on opiskellut töiden ohessa museologiaa, johtamista ja palvelumuotoilua. Heikki on työskennellyt aikaisemmin Museokeskus Vapriikissa, Kansallismuseossa, Tampereen taidemuseossa sekä Muumimuseossa. Hän on myös toiminut projektipäällikkönä Tampereen kaupungin digihankkeessa. Heikillä on monipuolinen kokemus museoiden arjesta ja palveluista sekä digitaalisten palvelujen kehittämisestä, ja tuo Digimuseon toimintaan relevantteja näkökulmia museokentältä.

”On hieno tilaisuus päästä mukaan kehittämään yhteistä digitaalista alustaa museoille. Odotan innolla museoiden kanssa työskentelyä ja mahdollisuutta luoda heidän kanssaan uusia, hienoja kokonaisuuksia ihmisten tutkittavaksi”, Heikki pohtii alkavaa työtehtäväänsä.

Heikki toimii Janne Tielisen vanhempainvapaan sijaisena 31.12.2021 asti. Työtehtävät liittyvät museoasiakkuuksien koordinointiin, sisällöntuotantojen ohjaukseen, käyttäjätukeen ja -koulutukseen sekä palvelun kehittämiseen. Heikin lisäksi tiimissä jatkavat liiketoimintapäällikkö Anne Mäkijärvi (kuvassa oikealla) ja projektikoordinaattori Jaakko Vintturi (kuvassa keskellä).

Syksyn suuntaviivat

Digimuseo jatkaa tarmokasta työtään museoalan digitalisaation edistäjänä. Digimuseon uusi versio julkaistiin kesäkuussa, ja palvelun kehitystyötä tehdään jatkuvasti. Tulevan syksyn painopiste on kuitenkin uusien näyttelysisältöjen hankkimisessa. Tavoite on, että yhä suurempi yleisö löytää mielenkiintoisia ja monipuolisia näyttelysisältöjä yhä laajemmasta valikoimasta – edelleen kotisohvaltaan.

Digimuseo toivottaa lempeää loppukesää!

Hyppää tutkimaan näyttelytarjontaamme!


Lisätietoa antavat:

Anne Mäkijärvi, Liiketoimintapäällikkö
puh. 040 553 5835, [email protected]
Digimuseo.fi / Yhteinen perintö Oy

Heikki Aittala, Kehittämisasiantuntija
puh. 044 430 0706, [email protected]
Digimuseo.fi / Yhteinen perintö Oy