Puheenvuoro

Tervetuloa virtuaalivierailulle Suomen pesäpallomuseoon

Näkymä Suomen pesäpallomuseon näyttelyyn

Pesäpallon 100-vuotista taivalta juhlitaan läpi vuoden 2022. Kansallispelimme vaiheet pitävät sisällään monia kehitysaskeleita, tuhansia tapahtumia ja lukuisia hienoja persoonia. Lajin värikäs ja kiehtova historia on koottu kattavasti esille Vimpeliin, Suomen pesäpallomuseoon. Näyttely avaa lajin taustoja kuvien, esineiden, pelivälineiden ja -asujen sekä pesislegendojen mittavan palkintosateen keinoin.

Suomen pesäpallomuseo vihittiin käyttöönsä vuonna 1998. Valtakunnallisen statuksen se sai vuonna 2004. Nykyiseen sijaintiinsa, legendaarisen Saarikentän kupeeseen, museon esineistö siirrettiin alkuvuodesta 2022. Yleisölle ovet avattiin ensimmäistä kertaa toukokuun puolivälissä.

Museon toimintaa on kehitetty vuoden 2022 aikana 100 vuotta pesistä -museossa -hankkeella, jonka myötä pesäpallomuseo on loikannut digiaikaan livekuva- ja selostusnurkkauksineen. Koko museon tarjonta on nähtävillä nyt myös virtuaalisesti Digimuseo.fi -palvelussa. Digitalisoinnin myötä kansallislajimme koko kirjo avautuu museovieraalle jatkossa vaikkapa kotisohvalla istuen. Kokoelmiin voi tutustua 360 asteen näyttelynäkymän muodossa. Opastustekstit ja -äänitallenteet kertovat tietoja ja tarinoita museoesineistöjen taustoista. Museokäynnin lisäksi kävijä voi nauttia museon ympäristön hulppeista ilmanäkymistä. Museon ovella vierasta tervehtii Vimpelin Vedon pesislegenda Tuomo ”Lönni” Lönnmark.

Digimuseo.fi -palvelu ei vaadi erityistä sovellusta, vaan vierailu pesäpallomuseoon onnistuu selaimen kautta kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Virtuaalinen museokäynti on maksuton.

Astu sisään kansallispelimme aikamatkalle Digimuseo.fi-palvelussa!

Lisätietoja:

Vimpelin kunnan vapaa-aikatoimi
Ari Takala
044-465 9490
[email protected] 

Museon kokoelmiin liittyvät tiedustelut:
Teuvo Mäkelä
040-527 0399
[email protected] 

100 vuotta pesistä – museossa -hanke
Eija Koskela
040-584 6433
[email protected] 

https://www.vimpeli.fi/matkailu/pesapallomuseo

100 vuotta pesistä -museossa -hanketta rahoittavat: