Pelastetaan kirja! kouluille

Verkkonäyttely

Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Pelastetaan kirja! -näyttely esittelee kirjan ja lukemisen merkitystä sekä roolia nykypäivän ihmisten elämässä. Näyttely sisältää myös pakopelin!

Pelastetaan kirja! on tehty erityisesti 5.–6. lk. ajatellen, mutta se soveltuu monelta osin hyödynnettäväksi opetuksessa myös 3–4 luokkalaisille sekä yläkouluikäisille. Näyttelyssä voi tutustua kirjakulttuurin nykyilmiöihin sekä kirjan kokemiin muutoksiin digitalisoituvassa maailmassa. Vierailijaa herätellään pohtimaan muun muassa kirjan merkitystä sekä inspiroidaan pitämään kirjakulttuuri jatkossakin elävänä.

Näyttelyn sisään rakennettu jännittävä pakopeli herättelee lukuinnostusta ja tarjoaa lukuvinkkejä. Onnistutko pelastamaan kirjat?

Näyttelyn toteutukseen on myönnetty Museoviraston innovatiivisten hankkeiden avustus. Verkkonäyttely ja digitaalinen peli on suunniteltu yhteistyössä Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin, Suomen Kirjainstituutin, Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto Barkin sekä Sastamalan ja Kokkolan perusopetuksen kanssa

Materiaalit kouluille

Pelastetaan kirja! -pakopeli: Oheismateriaali ja tehtävät (pdf-tiedosto)

Pelastetaan kirja! -pakopeli: Ohjeet opettajalle(pdf-tiedosto)

Pakopelin kirjat (pdf-tiedosto)

 

Museo
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi
Luokka-aste
Luokat 7–9 Luokat 1–6
Oppiaine
Äidinkieli ja kirjallisuus

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa