kuva Suomen joutsenen kannelta

Opastus / Forum Marinum - Suomen Joutsen 13.5.2024

maanantai, 13.5. 12:00 - 16:00

Virtuaaliopastuksella pääset perehtymään fregatti Suomen Joutsenen moniin vaiheisiin sekä kiertelemään aluksen uumenissa.

Laiva valmistui Saint-Nazairessa vuonna 1902 ja kuului Ranskan valtion tukemaan rahtialussarjaan. Se kuljetti Laënnec-nimisenä mm. vilja-, hiili- ja nitraattilasteja pääasiassa Euroopan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Australian välillä. Alus myytiin 1920-luvun alussa Saksaan, josta Suomen valtio hankki sen laivaston koululaivaksi vuonna 1930.

Oppaana toimii Heidi Vanhanen.

Materiaalit kouluille

Ohjeet opastuksen varaamiseen.

Lisää ensimmäiseen kenttään luokka-aste (esim. 1–2 luokat), jolle olet varaamassa opastusta.

Lisää toiseen kenttään tarkempi kellonaika (esim. klo 13–13:45), jolle toivotte opastusta. Opastuksen kesto on normaalisti 45 min., mutta voit esittää toiveen myös lyhyemmästä tai pidemmästä opastusajasta.

Täytäthän varauslomakkeen tiedot huolellisesti. Ne välitetään tilaisuudesta vastaavalle museolle. Saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen liittymislinkin ja ohjeet. Linkin kautta pääsette luokkanne kanssa mukaan opastukselle sovittuna ajankohtana.

Opastukset ovat pilotointijaksolla maksuttomia. Opastusvaraus tulee tehdä 48 tuntia ennen sen ilmoitettua päivämäärää ja ajankohtaa.

Museo
Forum Marinum
Luokka-aste
Luokat 7–9 Luokat 1–6
Oppiaine
Historia ja yhteiskuntaoppi

Opastetut virtuaalikierrokset

Etkö löytänyt etsimääsi vai sopisiko joku toinen aika paremmin?

Katso näyttelyn muut vapaat opastukset!

Muut opastukset

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa