Kun Elämä antoi minulle värit

3D virtuaalinäyttely

Näyttelykokonaisuus ”Kun Elämä antoi minulle värit” on Oili Mäen 50-vuotistaiteilijajuhlanäyttely, jossa esitellään hänen taideuransa tuotantoa. Näyttelyssä on esillä taiteilijan kuvakudoksia, täkänöitä, ryijyjä, maalauksia, kangassuunnittelua sekä muita hänen luomiaan taideteoksia vuosilta 1961-2011.

Tietoa näyttelystä

Tekstiilitaiteilija, professori Oili Mäki (1925-2011) tunnettiin Suomessa ja ulkomailla ennen kaikkea värikylläisistä kuvakudoksistaan ja ryijyistään. Mäki suunnitteli ja kutoi pellavatäkänöitä, kuultokudoksia sekä alttaritauluja. Hän maalasi tauluja, teki grafiikkaa sekä kirjoitti ja julkaisi myös useita runoteoksia ja muuta kirjallisuutta. Lisäksi hän suunnitteli kangasmalleja niin kotimaisille kuin ulkomaisille kangastehtaille ja puhalsi myös lasitaidetta.

 

 

Museo
Professori Oili Mäen taidesäätiö sr
Teema
Taide

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi, ilmaiseksi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi, osaan voit ostaa laajemman sisäänpäsyn tai opastetun ryhmäkierroksen.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa