Kuva: Ilmatorjuntamuseo

Ilmatorjuntamuseo - Ulkonäyttelyalue

360° virtuaalinäyttely

Museon laajalla ulkoalueella on nähtävissä runsaasti ilmatorjunnan taistelu- ja koulutusvälineistöä sekä ajoneuvoja eri aikakausilta. Ohjuskentällä on esillä Suomen ensimmäisen alueilmatorjuntaohjuspatterin ItO 79 Petshoran tärkeintä kalustoa. Piha-alueelta löytyy myös Ilmatorjuntaohjus 96 BUK M1 -patterin johtokeskus, maalinosoitustutka sekä lataus- ja laukaisulavetti. Siellä on myös autenttisessa ”kylmän sodan” aikaisessa tuliasemassaan 88 mm:n RMB-tykki, jolla valmistauduttiin torjumaan maahanlaskua Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Yhtenä harvinaisuutena on lähi-ilmatorjuntaohjusammunnoissa maalirakettien ampumisessa käytetty ”Katjusha” -raketinheitin.

Tietoa näyttelystä

Laajan ulkoalueen lisäksi Ilmatorjuntamuseon näyttelyt levittäytyvät kahteen halliin sekä 1700-luvulla rakennettuun Kapteenin puustelliin, jossa esitetään Suomen sotahistorian käännekohtia Ruotsinvallan alkuajoilta nykypäivään huomioiden näyttelyssä myös Tuusulan oma sotilasperinne.

www.ilmatorjuntamuseo.fi

Museo
Ilmatorjuntamuseo
Teema
Historia

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa