Forum Marinum - Sigyn

360° virtuaalinäyttely

Parkkilaiva Sigyn on Turun Aurajoki-maiseman rakastettu helmi ja kansainvälisesti ainutlaatuinen nähtävyys: Sigyn on viimeinen säilynyt valtamerillä purjehtinut puinen kolmimastoinen kauppa-alus. Puinen parkkilaiva oli vielä 1800-luvun jälkipuoliskolla tavallinen alustyyppi maailman merillä. Tervantuoksuisen laivakaunottaren kannella voi seilata ajassa taaksepäin ja aistia, miten yksinkertaisissa oloissa merimiehet elivät ja työskentelivät. Sigyn on avoinna yleisölle kesäkaudella ja tässä diginäyttelyssä ympäri vuoden. Astu laivaan! 

Tietoa näyttelystä

Näyttelyssä pääset tutustumaan parkkilaiva Sigynin kaikkiin tiloihin: vierailet kapteenin ja päällystön tiloissa, miehistön asuintilassa skanssissa, keittiössä eli byssassa, ulkokansilla, laivan ruumassa ja jopa mastossa! Lisäksi pääset ihailemaan laivaa kiertämällä Loke-telakan ympäri. 

Valittavanasi on kaksi sekä lapsille että aikuisille soveltuvaa hauskaa kierrosta!

Miehistökierroksella tutustutaan laivaan ja miehistön jännittäviin töihin myrskyssä ja tyvenessä videoklippien avulla. Videoissa seikkailee myös laivakissa Tom! Ötökkäkierroksella lähdet tutkimusmatkalle seilaavien ötököiden maailmaan! Kiertele Sigynin tiloissa ja Loke-telakalla ja bongaa lymyilevät kahdeksan eläintä. Onko laivamato mato ollenkaan ja mikä kumma on möljäkeiju? Entä miten kirppu, täi, jauhopukki, verijuotikas, merirokko ja perhonen liittyvät Sigyniin? 

Sigynin virtuaalinäyttely soveltuu myös koululuokkien omatoimiseen tutustumiseen. Sisältö on suunniteltu erityisesti perusopetuksen luokka-asteille. Valmiiksi suunniteltuja opetusmateriaaleja löydät täältä.

Haluaisitko tutustua Sigyniin oppaan johdolla koululuokkasi tai muun ryhmän kanssa? Kysy lisää:

Tiedustelut ja varaukset
Heidi Vanhanen
Yleisötyön suunnittelija
puh. 040 6830777
[email protected]

Sigynin miehistövideot on kuvannut Aleksi Saariranta, näyttelijöinä Ella Jokela, Siiri Vilkko ja Mimosa-kissa.

Museo
Forum Marinum
Teema
Historia

Opastetut virtuaalikierrokset

Museolla ei ole tällä hetkellä tarjolla opastettuja kierroksia.

Voit kuitenkin ottaa yhteyttä museoon ja tiedustella opastettua kierrosta haluamallesi ajankohdalle.

Ota yhteyttä

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa