Suomen maatalousmuseo Sarka

Sarka on suomalaisen ruuan ja sen tuottamisen jäljillä esihistoriasta tulevaisuuteen.

Kuva: Suomen maatalousmuseo Sarka

Keskellä maalaismaisemaa aukeaa näkymiä suomalaisen maatalouden ja ruuan historiaan ja nykypäivään kolmessa perusnäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä.

Maatalouden aika on 3000 vuoden tarina alati muuttuvasta ja ympäristöään muuttavasta ruuantuotannosta. Kuulutko sinä niihin, jotka unohtuvat 1940-luvun mallikeittiöön vai niihin, joita ei saa lähtemään leikkuupuimurin hytistä? Ennen koneita -näyttelyn runsas esineistö kertoo talonpoikaistalouden viljelystä, karjanhoidosta, ruokataloudesta ja käsitöistä – miten lähes kaiken onkin voinut tehdä puusta. Uusi 8.6.2024 avautuva On se kone! -näyttely kertoo koneistumisen tuomista muutoksista suomalaiseen maatalouteen 1900-luvun alusta tähän päivään.

Kesäisin museon pihalla on eläimiä sekä radat polkutraktoreilla ja keppihevosilla viilettämiseen. Piha-aluetta rajaavat eri puolilta Suomea siirretyt heinäladot ja riihi.

Sarassa palvelevat myös lounasravintola-kahvila sekä museomyymälä Muurikki. Lisäksi toimivia ja tunnelmallisia tiloja on vuokrattavana tilaisuuksien järjestämiseen.

www.sarka.fi