Varaa digitaalinen luokkaretki museoon

Valitse yksi tai useampi näyttely

Näin digitaalinen luokkaretki toimii

 1. Kokemus kokonaan verkossa

  Digitaaliselle luokkaretkelle voi osallistua helposti koululuokasta käsin etänä. Sisäänpääsynä toimii linkki Digimuseo.fi-sivuston opastettuun näyttelyyn. Ei siirtymiä paikasta toiseen, eikä aikataulusäätöjä.

 2. Turvallinen ja tapa helppo toteuttaa retki

  Kokemus on luokalle yhteinen. Erillisiä laitteita oppilaille ei tarvita.

  Vierailua varten tarvitaan 1) vakaa verkkoyhteys, 2) tietokone yhdistettynä screeniin tai suureen näyttöön 3) äänentoisto: mikrofoni ja kaiuttimet 4) web-kamera

 3. Luokkaretkellä mukana museoiden asiantuntevat oppaat

  Digitaalinen museokokemus sisältää pääsyn näyttelyyn sekä museon asiantuntevan oppaan opastuksen. Oppaalle voi esittää kysymyksiä luokkaretken aikana ja näyttelyn aiheista voidaan keskustella myös yhteisesti.

Valitse yksi tai useampi näyttely

Tutustu tarjontaan ja varaa luokallesi vierailu digitaalisiin näyttelyihin. Jokaiseen näyttelyyn sisältyy museon live-opastus sekä tehtäviä luokalle – ennen ja jälkeen vierailun. Luokkaretket on suunnattu alakouluikäisille ja erityisesti 5–6-luokkailaisille.

 

Näyttelyn varaaminen: Voit varata yhden tai useamman vierailun samalla kertaa ja samalla lomakkeella – klikkaa vain ”Varaa luokkaretki” -painiketta. Täytä varauslomakkeen tiedot huolellisesti ja lähetä lomake. Saat ilmoittamaasi sähköpostiin varausvahvistuksen, ohjeet ja linkin, jonka kautta pääsette sisään ja tutustumaan näyttelyyn museon oppaan johdolla.

 

Museot tarjoavat digitaalisia luokkaretkiä huhti-toukokuussa 2023. Yhden luokkaretken hinta on 75 euroa (sis. alv 24 %).

 

Osallistujien ylärajaa ei ole, joten voit varata museovierailun vaikka koko koululle!

 

Opet huomio! Luokkaretkille saatavilla myös tehtäväpaketteja, jotka täydentävät kokemusta ennen ja jälkeen vierailun. Tutustu tehtäviin sivuston lopussa.

 

 

Tutustu näyttelyihin ja varaa luokkaretki

Ilmailumuseo - Kolmosten siivillä

Virtuaalinäyttelyssä voi astua koneen 3D-mallin sisään ja tutustua DC-3 -koneen sisätiloihin 360°-kuvan avulla sekä siviili- että sotilasasussa. Koneiden monet käytöt paljastuvat virtuaalinäyttelyssä kerrottujen tarinoiden, videoiden ja kuva-aineiston myötä.

Oppaana toimii museolehtori Tiia Fynes.

Varaa luokkaretki 75 € (sis. alv 24%)

Forum Marinum – Sigyn

Parkki Sigyn edustaa aikakautensa yhtä yleisintä kauppalaivatyyppiä. Nykyään tämä valtameriliikenteessä purjehtinut puinen purjealus on lajinsa viimeinen. Vieraile kapteenin ja päällystön tiloissa, miehistön asuintilassa skanssissa, keittiössä eli byssassa, ulkokansilla, laivan ruumassa ja jopa mastossa!

Oppaana toimii Heidi Vanhanen.

Varaa luokkaretki 75 € (sis. alv 24%)

Turun museokeskus - Turku Åbo 1827

Tervetuloa vuoden 1827 Turkuun! Turun palo syksyllä 1827 tuhosi silloisen keskiaikaisperäisen kaupungin, ja vain harvoja rakennuksia on säilynyt meidän päiviimme. Millainen oli kaupunki ennen paloa? Tule mukaan aikamatkalle. Oppaanasi menneisyyteen ovat Jenni Vauhkonen ja Tuula Hänninen.Varaa luokkaretki 75 € (sis. alv 24%)
Kuva isolta kirkkokadulta vanhasta Turusta

Suomen maatalousmuseo Sarka – Ennen koneita

Ennen koneita esittelee omavaraisen kotitalouden työt ja toimet ennen koneistumista. Näyttely esittelee runsaan esineistön kautta esikoneellisen ajan maataloustöitä ja -työvälineitä. Peltotöiden lisäksi tutustutaan karjanhoitoon, tuvan ja pihapiirin töihin sekä sivuelinkeinoihin: metsästykseen, kalastukseen, metsätöihin ja kotiteollisuuteen.

Oppaana toimii museolehtori Sanna Kiertonen.

Varaa luokkaretki 75 € (sis. alv 24%)

Tehtävät digitaaliselle luokkaretkelle

Ilmailumuseo – Kolmosten siivillä

Kolmosten siivillä -ennakkotehtävät (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Forum Marinum – Sigyn

Sigyn – ladattavat opetusmateriaalit (aukeaa uuteen välilehteen)

Turun museokeskus – Turku Åbo 1827

Historiaa Turun kartalla (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Luokkaretken jälkitehtävä (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Suomen maatalousmuseo Sarka – Ennen koneita

Etsi sokkelosta pihapiirin rakennukset (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Tunnistatko vanhat esineet ja työkalut? (pdf aukeaa uuteen välilehteen)

Talonpojan selviytymispeli (aukeaa uuteen välilehteen)

Toteutuksen takana Digimuseo.fi

Digimuseo.fi kehittää ja edistää museotoimintaa, museoiden yhteistyötä ja kulttuuriperinnön digitaalista saatavuutta. Se tuo museopalvelut kaikkien käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta.

Digitaalinen luokkaretki on pilotti, jossa ovat mukana Suomen ilmailumuseo, Suomen maatalousmuseo Sarka, Forum Marinum ja Turun museokeskus. Digimuseo.fi-palvelusta vastaa Yhteinen perintö Oy, joka on osa Suomen museoliittoa.

Lisätietoja ja yhteydenotot: [email protected].

Tutustu palveluun
etusivu taustakuva