Teatterimuseon Backstage-näyttely
Backstage-näyttely oli avoinna vuosina 2010–21 ja johdatti näyttämöille ja niiden taakse. Kuva: Heikki Suomi.

Teatterimuseon virtuaalinäyttely

360° virtuaalinäyttely
Suomi, Svenska

Näyttelyssä tutustutaan suomalaiseen teatterilavastukseen ja pukusuunnitteluun. Lavastuspienoismallit ja valokuvat kertovat eri aikakausien lavastustyyleistä Suomessa ja nostavat esiin taiteenalan murros- ja käännekohtia.

Tietoa näyttelystä

Teatteripuvut esittelevät suomalaista pukusuunnittelua ja ne edustavat kolmea eri teemaa: William Shakespearen (1564–1616) näytelmiin suomalaisissa teattereissa tehtyjä pukuja sekä fantasiapukuja ja materiaalikokeiluja. Lisäksi mukana on joitakin tanssipukuja. Puvut ovat Teatterimuseon omasta kokoelmasta ja useista teattereista eri puolilta Suomea 1970-luvulta 2010-luvulle. Vanhin tanssipuku on 1940-luvulta. Näyttelyn puvut ja pienoismallit olivat esillä museon Backstage-näyttelyssä vuosina 2010– 2021.

Museo
Teatterimuseo
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi, ilmaiseksi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi, osaan voit ostaa laajemman sisäänpäsyn tai opastetun ryhmäkierroksen.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa