Helen Schjerfbeck, Autoilija (Måns Schjerfbeck), osakuva teoksesta, 1929, öljyväri kankaalle, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö. Kuva: Hannu Miettinen

Itse toisena

3D virtuaalinäyttely

Virtuaalinäyttely Itse toisena esittelee klassikkoteoksia ja nykytaidetta Gösta Serlachiuksen taidesäätiön kokoelmista. Näyttelyn on kuratoinut Aura Seikkula.

Tietoa näyttelystä

Itse toisena -näyttely luo tilan toisen kaipuulle, hänen muistolleen. Näyttely pohtiikin, mitä kaipaamme, mihin palaamme ja kuka on kanssamme.

Näyttelyn on kuratoinut Aura Seikkula ja toteuttanut teknologiatalo Arilyn osana Virtual Art Gallery -toimintaansa. Tilan suunnittelussa ja sen rakentamisessa on huomioitu Serlachiuksen puurakenteisen laajennusosan muotokieltä ja tilallisuutta.

“Antoisaa näiden virtuaalisten tilojen rakentamisessa sekä näyttelyn kuratoimisessa oli mahdollisuus kaikkien fyysisten lainalaisuuksien välttämiseen. Olemme esimerkiksi muuttaneet teosten mittasuhteita ja kokoluokkaa dialogissa tilan kanssa. Joidenkin teosten koot eivät vastaa todellisuutta ja ne saavatkin siten täysin uuden olemuksen”, Aura Seikkula kertoo.

Museo
Serlachius Kartano
Teema
Taide

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa