kuva Suomen joutsenen kannelta

Forum Marinum - Suomen Joutsen

360° virtuaalinäyttely

Kesäinen tuulenvire museolaiva Suomen Joutsenen kannella on elämys, mutta vierailusesonki on kovin lyhyt. Turkulaisen merikeskus Forum Marinumin lippulaiva on auki vuoden ympäri Digimuseo.fi–verkkopalvelussa.

Laajemmassa, maksullisessa versiossa on ilmaisversioon verrattuna kaksinkertainen määrä upotettua lisäsisältöä videoiden, kuvien, tekstien ja ääniopasteiden muodossa. Siellä pääset myös tutustumaan alakansien tiloihin, kuten konehuoneeseen.

Tietoa näyttelystä

Suomessa suoritettujen muutostöiden jälkeen aluksella tehtiin ennen toista maailmansotaa kahdeksan pitkää koulutuspurjehdusta. Valtamerimatkoilla koulutettiin yli 650 oppilasta, ja niillä pyrittiin myös lisäämään Suomen tunnettavuutta maailmalla. Talvi- ja jatkosodan aikana Suomen Joutsen toimi sukellus- ja moottoritorpedoveneiden emälaivana ja sotien jälkeen miinanraivaajien tukikohtana.

Aluksella purjehdittiin vielä 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa lyhyitä koulutus- ja edustuspurjehduksia Itämerellä. Se toimi myös emälaivana merivoimien harjoituksissa sekä asunto- ja varastolaivana. Alus sijoitettiin 1960-luvun alussa pysyvästi Turkuun Aurajoelle, ja vuosina 1960 – 1988 sillä toimi merimiesammattikoulu. Oppilaitoksessa opiskeli vuosien varrella noin 3700 oppilasta. Lisäksi aluksella järjestettiin lyhyitä täydennyskoulutuskursseja jo ammatissa oleville merimiehille.

Suomen Joutsen luovutettiin vuonna 1991 Turun kaupungille, joka sitoutui huolehtimaan aluksen kunnostuksesta. Nykyisin ylläpidosta ja museotoiminnasta vastaa Forum Marinum -säätiö. Laivan tiloja voidaan myös hyödyntää erilaisissa juhla- ja edustustilaisuuksissa.

Museo
Forum Marinum
Teema
Historia

Opastetut virtuaalikierrokset

 • Suomen Joutsen

  maanantai, 31.10. 16:00 - 17:00Paikkoja hyvin jäljellä 7 € / henkilö Osallistu
Katso kaikki

Näin vierailet Digimuseossa

 1. Osallistu kotonasi, ilmaiseksi

  Digimuseo.fi-palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!

 2. Koe yhdessä

  Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

 3. Jokainen elämys on erilainen

  Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi ja osaan voi myös ostaa paikan ryhmä- tai yleisöopastukselta.

Varaa opastettu virtuaalikierros

Huom! Lisäämme uusia aikoja joka kuukausi.

1 vapaa aika

 • Suomen Joutsen

  maanantai, 31.10. 16:00 - 17:00Paikkoja hyvin jäljellä 7 € / henkilö Osallistu

Etkö löytänyt sopivaa ajankohtaa?

Voit sopia opastettuja virtuaalikierroksia myös annettujen aikojen ulkopuolelle ottamalla yhteyttä.

Ota yhteyttä

Haluatko vierailla näyttelyssä fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta