Helinä Rautavaaran virtuaalinäyttely

3D virtuaalinäyttely

Helinä Rautavaaran museo on globaalin Suomen paikallismuseo. Se on ainoa naisen elämäntyötä esittelevä museo Suomessa.

Tietoa näyttelystä

Helinä Rautavaara (1928 - 1998) oli persoonallinen tutkimusmatkailija, toimittaja ja keräilijä, joka kiersi väsymättä maailmaa. Digimuseon näyttelyssä pääset tutustumaan virtuaalisesti museon kokoelmaan ja sen aarteisiin.

Helinä Rautavaaran virtuaalimuseossa on esillä suurikokoisia valokuvia ja arkiston kaitafilmikoosteita, videoita ja virtuaalisia esinevitriinejä. Myös taustamusiikki on Helinä Rautavaaran nauhoittamaa. Dokumentaristi Rautavaara teki koko aikuisen elämänsä kaukomatkoja ja oli kiinnostunut maailman kulttuureista, taiteesta, nähtävyyksistä, mutta myös uskonnoista ja käsitöistä.

Vaikka rohkeasti seikkailuihin suunnannut Helinä Rautavaara lähti jo 1950-luvulla Pohjois-Afrikkaan ja reissasi Euroopan ulkopuolella niin pienissä kylissä kuin metropoleissa, hän hankki kokoelmiinsa esineitä myös antiikkikaupoista. Virtuaalimuseossa on esillä mm. myöhemmin kokoelmiin hankittu rituaalipuku ja beniniläisen ennustajan työvälineet. Rautavaaran luomat ystävyyssuhteet eri maissa ovat näkyvillä näyttelyn esineiden tarinoissa.

Museo
Helinä Rautavaaran museo
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Museolla ei ole tällä hetkellä tarjolla opastettuja kierroksia.

Voit kuitenkin ottaa yhteyttä museoon ja tiedustella opastettua kierrosta haluamallesi ajankohdalle.

Ota yhteyttä

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi, osaan voit ostaa laajemman sisäänpäsyn tai opastetun ryhmäkierroksen.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa