Helinä Rautavaaran virtuaalinäyttely

3D virtuaalinäyttely

Helinä Rautavaaran museo on globaalin Suomen paikallismuseo. Se on ainoa naisen elämäntyötä esittelevä museo Suomessa.

Tietoa näyttelystä

Helinä Rautavaara (1928 – 1998) oli persoonallinen tutkimusmatkailija, toimittaja ja keräilijä, joka kiersi väsymättä maailmaa. Digimuseon näyttelyssä pääset tutustumaan virtuaalisesti museon kokoelmaan ja sen aarteisiin.

Helinä Rautavaaran virtuaalimuseossa on esillä suurikokoisia valokuvia ja arkiston kaitafilmikoosteita, videoita ja virtuaalisia esinevitriinejä. Myös taustamusiikki on Helinä Rautavaaran nauhoittamaa. Dokumentaristi Rautavaara teki koko aikuisen elämänsä kaukomatkoja ja oli kiinnostunut maailman kulttuureista, taiteesta, nähtävyyksistä, mutta myös uskonnoista ja käsitöistä.

Vaikka rohkeasti seikkailuihin suunnannut Helinä Rautavaara lähti jo 1950-luvulla Pohjois-Afrikkaan ja reissasi Euroopan ulkopuolella niin pienissä kylissä kuin metropoleissa, hän hankki kokoelmiinsa esineitä myös antiikkikaupoista. Virtuaalimuseossa on esillä mm. myöhemmin kokoelmiin hankittu rituaalipuku ja beniniläisen ennustajan työvälineet. Rautavaaran luomat ystävyyssuhteet eri maissa ovat näkyvillä näyttelyn esineiden tarinoissa.

Museo
Helinä Rautavaaran museo
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan.

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa myös yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa opastettu kierros, niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Suurin osa näyttelyistä on ilmaisia ja osaan on pääsymaksu.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa