Porin taidemuseo

Porin taidemuseorakennus on suljettu peruskorjauksen vuoksi kesään 2024 asti. Vuonna 2023 avautuvat maaliskuussa Katseiden välissä -virtuaalinäyttely, huhtikuussa Otos, jälki, henki -yhteisnäyttely Satakunnan Museossa ja kesäkuussa taidepaviljonki Kirjurinluodossa.

Porin taidemuseorakennus on suljettu peruskorjauksen vuoksi kesään 2024 asti. Toiminta jalkautuu peruskorjauksen aikana eri kohteisiin, ks. Porin taidemuseon näyttelyt. Poriginal galleria, Eteläranta 6, on avoinna normaalisti ti-su klo 11-18.

Taidemuseorakennus peruskorjataan vuosien 2023-2024 aikana, jolloin taidemuseo on suljettu yleisöltä. Upea, uudistunut Porin taidemuseo avataan yleisölle kesän 2024 aikana.

Taidemuseon toiminta jalkautuu remontin ajaksi eri puolille kaupunkia ja myös virtuaalisesti. Poriginal gallerian näyttelyt jatkuvat remontin ajan normaalisti. Keväällä 2023 avautuvat sekä virtuaalinäyttely Digimuseossa että museoiden yhteisnäyttely Satakunnan Museossa. Kesällä taide-elämyksiä voi kokea myös Kirjurinluodossa.

PORIN TAIDEMUSEO

Rohkea ja kokeilunhaluinen nykytaiteen museo esittelee kotimaisen ja kansainvälisen taiteen uusimpia virtauksia.

Porin taidemuseo on tunnettu korkeatasoisista vaihtuvista nykytaiteen näyttelyistään. Näyttelyt esittelevät kansainvälisen ja kotimaisen taiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja nostavat esiin puhuttelevia yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Porin taidemuseo sijaitsee Etelärannassa 1800-luvulla rakennetussa pakkahuoneessa. Viereisessä korttelissa sijaitsee taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden galleria, Poriginal galleria, jossa taidekokemukseen voi uppoutua vanhan suolamakasiinin persoonallisissa puitteissa.

Näyttelyiden lisäksi taidemuseossa järjestetään ohjattuja työpajoja lapsille ja aikuisille, näyttelyopastuksia, luentoja ja tapahtumapäiviä. Taidemuseon luentosali on vuokrattavissa kokous- ja koulutuskäyttöön. Inspiroiva museokauppa palvelee aulan yhteydessä.

www.poriartmuseum.fi