Det digitala museets tjänster

I det nya digitala museet hittar du ett brett utbud av tjänster. Några av dem är redan öppna och vissa tjänster kommer att öppna inom en mycket snar framtid. Studera erbjudandena i lugn och ro eller planera ett besök tillsammans med fler människor.

 1. Guidade utställningar

  Du kan besöka en specialutställning i en liten grupp som leds av en guide. Var närvarande och samtidigt trygg – du kan ställa frågor och prata med guiden oberoende av var du är! Inträdet ger rätt till en max 1 h lång guidad visning av en utvald utställning. Besökargruppen består av max. 10 personer. Om du bokar hela visningen kan gruppen vara större.

  Boka en guidning

 2. Kommer att introduceras

  Besök det digitala museet med en vän

  Upplev en specialutställning tillsammans med en vän – nära men tryggt. Berättigar dig till ett besök i 1 h på vald specialutställning (max. 5 personer).

 3. Basutställningar

  Mobila guider, vandringsförslag och utställningsguider. Kan användas med alla smarttelefoner och surfplattor. På det här sättet har du museet alltid med dig, och det är alltid öppet!

  Museet utan väggar

 4. Öppnas snart

  Föreläsningar & öppna diskussionsevenemang

  Virtuell föreläsning om aktuella teman, avsnitt för vanliga frågor & svar med facilitering.

 5. Utfärd i min kulturmiljö

  Upptäck havets berättelser: fängslande berättelser, de bästa utflyktsmålen och information om Östersjöns historia och kultur. Tjänsten delar och samlar in kulturarvet till nästa generation.

  lokistories.fi

 6. Öppnas inom en snar framtid.

  Webbutik

  Museernas tjänster från webbutiken! Inträdesbiljetter, guidade visningar, lokaluthyrning och skräddarsydda produkter.
  Just nu kan du läsa om museernas utbud:
   
  MUSEO-lehden verkkokauppa
  Museot.fi

 7. Informationstjänst

  Kysymuseolta.fi är en online-informationstjänst för finska museer. Museer svarar på frågor relaterade till deras specialitet genom tjänsten.

  Fråga museet

 8. Museipedagogik

  Hitta material till undervisningen och idéer för mediefostran.

  Opimuseossa.fi