Tillfälliga utställningar

3D virtuel utställning
Suomi, Svenska

I sektionen tillfälliga utställningar presenterar vi de östersjöminnen som samlats in inom projektet Muistojen meri – Minnenas hav samt bilder med havstema av Raimo Sundelin ur boken Meren muisti – Havets minne, som vi gav ut våren 2021. Utställningen uppdateras regelbundet och de utställningar som nu presenteras finns till påseende tills vidare.

Info om utställningen

Muistojen meri / Minnenas hav

Inom projektet Muistojen meri – Minnenas hav samlade vi in minnen om Östersjön i mars-juni 2020. Målet med projektet var att öppna perspektiv på människors uppfattningar och föreställningar om havet samt att aktivera finländarna att fundera på sitt förhållande till Östersjön. En del av de över 200 minnena valdes ut till en utställning som visades i affärscentret Citycenter i augusti och på centrumbiblioteket Oodi i November 2020.

Meren muisti / Havets minne

Utställningen baserar sig på Raimo Sundelins bok Meren muisti – Havets Minne, som gavs ut våren 2021. Boken är en årtiondenas kavalkad, där Sundelin i ord och bild berättar om sina återkommande forskningsresor till skärgården med Bengtskär, Lågskär, Märket och Kylmäpihlaja som geografiska hörnpunkter. Utställningen är en självständig bildsamling som innehåller ett förtätat urval av de totalt 250 fotografierna i boken. Bildtexterna till utställningen är ur boken och skrivna av upphovsmännen bakom boken.

Museo
John Nurminens Stiftelse
Tema
Special

Guidade virtuella turer

Museet har inga schemalagda guidade turer

Du kan kontakta museet och begära en guidad tur vid en tid som du väljer.

Kontakta oss

Så här besöker du Digimuseo.fi

  1. Besök ensam

    Du kan njuta av utställningarna när som helst, var som helst.

  2. Upplevelser tillsammans

    Du kan även boka en guidad tur för dig eller din grupp och uppleva utställningen tillsammans med en guide.

  3. Varje utställning är unik

    I Digimuseo.fi hittar du utställningar från olika museer runt om i Finland. Alla utställningar kan besökas gratis, till vissa kan du köpa ett mer omfattande inträde eller boka en guidad tur.