Anu Pentik: I början fanns ett frö

360˚ virtuell utställning

Anu Pentiks installationer i keramik och trä intar WAM.

Info om utställningen

WAMs utrymmen intas från och med början av juni av konstnären Anu Pentiks installationer som kombinerar keramik och trä. Sommarutställningen Anu Pentik – I början fanns ett frö visar Pentiks nyaste konstnärliga produktion. I den narrativa helheten, som Pentik planerat särskilt för WAM, formar hon skickligt keramiken enligt livscykelns teman från svävande frön till förkolnat trä.

En brinnande iver och lust att testa keramikens gränser har lett Pentik från keramikfabriken till de stora installationernas värld som senaste visades i Konsthallen i Helsingfors år 2017. Inspirerad av publikframgången i Konsthallen har Pentik bearbetat helheten som nu visas i WAM i mer än två års tid. Konstnären berättar att det har gått åt mer än 400 meter nästan 200 år gammalt timmer, 900 kilo stengodslera, 800 kilo gjutlera och 600 kilo pappersporslin.

WAM
Konst

Guidade virtuella turer

Så här besöker du Digimuseo.fi

1. Besök ensam, helt gratis

Alla utställningar kan besökas gratis. Du kan njuta av utställningarna när som helst, var som helst.

2. Upplevelser tillsammans

Du kan även boka en guidad tur för dig eller din grupp och uppleva utställningen tillsammans med en guide.

3. Varje utställning är unik

I Digimuseo.fi hittar du utställningar från olika museer runt om i Finland. Alla utställningar kan besökas gratis, till vissa kan du köpa ett mer omfattande inträde eller boka en guidad tur.