Lågskärin majakka

John Nurmisen Säätiön vaihtuvat näyttelyt

3D virtuaalinäyttely

Vaihtuvien näyttelyiden osiossa esittelemme kaksi julkaisemiimme kirjoihin perustuvaa näyttelyä. Arktinen ruletti – Uhkarohkea tutkimusmatka Luoteisväylälle kertoo arktisista löytöretkistä mukana olleiden tutkimusmatkailijoiden kokemusten kautta. Toisessa näyttelyssä on esillä Raimo Sundelinin meriaiheisia valokuvia Meren muisti – Havets Minne -kirjasta. Näyttelyä päivitetään säännöllisesti ja nyt esillä olevat näyttelyt ovat nähtävillä toistaiseksi.

Tietoa näyttelystä

Arktinen ruletti – Uhkarohkea tutkimusmatka Luoteisväylälle

Näyttely tempaa sinut mukaan arktiselle löytöretkelle Luoteisväylää etsineen komentaja McCluren retkikunnan mukana. McCluren retkikunta lähti Lontoosta tammikuussa 1850 HMS Investigator-aluksellaan kohti Jäämerta mukanaan ruokaa ja tarvikkeita kolmeksi vuodeksi. Retkikunnan tarkoituksenaan etsiä arktiselle alueelle muutama vuosi aiemmin kadonnutta Franklinin retkikuntaa ja kartoittaa Kanadan pohjoisrannikon tuntemattomia seutuja. Matkaan mahtui niin huikeita onnistumisia, uskomatonta selviytymistä kuin hengenvaarallisia vastoinkäymisiäkin. Näyttely on itsenäinen teos, joka perustuu Matti Laineman kirjoittamaan puolidokumentaariseen seikkailuromaaniin Arktinen ruletti (John Nurmisen Säätiö 2021).

Meren muisti / Havets minne

Näyttely perustuu Raimo Sundelinin kirjaan Meren muisti – Havets Minne, joka julkaistiin keväällä 2021. Kirja on Sundelinin vuosikymmenten kudelma, saaristoon yhä uudelleen suuntautuneiden tutkimusmatkojen kuvallinen ja sanallinen kertomus alueellisina kulmina Bengtskärin, Lågskärin, Märketin ja Kylmäpihlajan majakkasaaret. Näyttely on itsellinen kuvakooste, johon on koottu tiivis otos kirjan kaikkiaan 250:sta valokuvasta. Näyttelyn kuvatekstit ovat kirjan sivuilta ja ovat kirjan tekijöiden käsialaa.

Museo
John Nurmisen Säätiö
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia

Näin vierailet digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi, ilmaiseksi

    Digimuseo.fi -palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi, osaan voit ostaa laajemman sisäänpäsyn tai opastetun ryhmäkierroksen.

Haluatko vierailla museossa fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta
Ihmisiä museossa