John Nurmisen Säätiön vaihtuvat näyttelyt

3D virtuaalinäyttely

Vaihtuvien näyttelyiden osiossa esittelemme Muistojen meri – Minnenas hav -hankkeessa kerättyjä Itämeri-muistoja sekä Raimo Sundelinin meriaiheisia valokuvia keväällä 2021 julkaisemastamme Meren muisti – Havets Minne -kirjasta. Näyttelyä päivitetään säännöllisesti ja nyt esillä olevat näyttelyt ovat nähtävillä toistaiseksi.

Avaa näyttely ->

Tietoa näyttelystä

Muistojen meri / Minnenas hav

Keräsimme Muistojen meri – Minnenas hav hankkeessa Itämereen liittyviä muistoja maalis-kesäkuussa 2020. Hankkeen tavoitteena oli avata näkökulmia ihmisten mielikuviin ja uskomuksiin merestä sekä aktivoida suomalaiset miettimään suhdettaan Itämereen. Yli 200 muiston joukoista osa valikoitui näyttelyyn, joka nähtiin kauppakeskus Citycenterissä elokuussa sekä keskuskirjasto Oodissa marraskuussa 2020.

Meren muisti / Havets minne

Näyttely perustuu Raimo Sundelinin kirjaan Meren muisti – Havets Minne, joka julkaistiin keväällä 2021. Kirja on Sundelinin vuosikymmenten kudelma, saaristoon yhä uudelleen suuntautuneiden tutkimusmatkojen kuvallinen ja sanallinen kertomus alueellisina kulmina Bengtskärin, Lågskärin, Märketin ja Kylmäpihlajan majakkasaaret. Näyttely on itsellinen kuvakooste, johon on koottu tiivis otos kirjan kaikkiaan 250:sta valokuvasta. Näyttelyn kuvatekstit ovat kirjan sivuilta ja ovat kirjan tekijöiden käsialaa.

Museo
John Nurmisen Säätiö
Teema
Erikoiset

Opastetut virtuaalikierrokset

Tässä kohteessa ei järjestetä opastettuja kierroksia.

Näin vierailet Digimuseossa

  1. Osallistu kotonasi, ilmaiseksi

    Digimuseo.fi-palvelussa voit nauttia eri museoiden näyttelyistä missä ja milloin vaan. Kaikkiin näyttelyihin pääset osallistumaan ilmaiseksi!

  2. Koe yhdessä

    Voit vierailla Digimuseossa yksin tai yhdessä ryhmäsi kanssa. Varaa oma opastettu kierros museo-oppaan kanssa niin voitte kokea virtuaalinäyttelyn kuten olisitte oikeassa museossa.

  3. Jokainen elämys on erilainen

    Digimuseossa löytyy näyttelyitä eri museoista ympäri Suomea. Kaikki näyttelyt voi kokea ilmaiseksi ja osaan voi myös ostaa paikan ryhmä- tai yleisöopastukselta.

Haluatko vierailla näyttelyssä fyysisesti?

Lue lisää museot.fi-sivulta