Anu Pentik: Alussa oli siemen

360° virtuaalinäyttely

Keramiikkaa ja puuta yhdistävät Anu Pentikin installaatiot valtaavat WAMin.

Tietoa näyttelystä

Kesänäyttely Anu Pentik – Alussa oli siemen esittelee Pentikin uusinta taiteellista tuotantoa. Museon tiloihin suunnitellussa kerronnallisessa kokonaisuudessa keramiikka taipuu taidokkaasti elämänkaaren teemojen mukaan leijailevista siemenistä hiiltyneiksi puiksi.

Halu ja palava innostus kokeilla keramiikan rajoja ovat johdattaneet Pentikin keramiikkatehtaalta suurien installaatioiden pariin, joita on viimeksi ollut esillä Taidehallissa vuonna 2017. Taidehallin yleisömenestyksen innoittamana hän on työstänyt WAMissa nähtävää kokonaisuutta yli kahden vuoden ajan. Taiteilijan mukaan teosten tekemiseen on käytetty yli 400 metriä lähes 200 vuotta vanhaa hirttä, 900 kiloa kivitavarasavea, 800 kiloa valusavea sekä 600 kiloa paperiposliinimassaa.

WAM
Taide

Näin vierailet Digimuseossa

Haluatko vierailla näyttelyssä fyysisesti?